Karin Thyr
Yoga World
Karins YogavärldutbildningyinyogautbildningYoga

Vad är YOGADAS Yinyoga?

Foto: Nikola Stankovic

Det pratas mycket om yinyoga och hur bra det är. Varför behövs yinyoga och vad är det som har så stor dragningskraft?

I vår värld är det nästan fult att vara stilla. Då är man lat. Vi uppfostras tidigt in i att vi värderas efter vår prestation. Vad vi gör, vad vi kan och framförallt hur mycket vi gör. Det fanns en tid när jag själv kände att om jag inte har tillräckligt mycket att göra så tror folk att jag inte är bra på det jag gör. Jag menar är man bra då har man väl mycket och många uppdrag?

När jag gick min längre yogautbildning (RYT 500) så inkluderade den en hel del yinyoga. Jag gick även senare några andra utbildningar inom yinyoga. Några år senare skapade jag en egen yinyogautbildning tillsammans med Sofia Hillbom. Varför då, kanske du undrar? Vad skiljer er utbildning från alla andra?

Jag utgår alltid från vad jag vill förmedla och erbjuda när jag planerar en utbildning eller kurs. Jag tänker inte så mycket på vad marknaden vill ha? Jag tänker att det här kan jag, det här tycker jag är viktigt, det här brinner jag för och det här vill jag dela med fler. 

Sen tänker jag på eleverna. Vad behöver de för att förstå mitt budskap? Hur mycket kunskap behöver de i anatomi, filosofi, praktik för att kunna förmedla, lära ut och leda?

Det kokar ofta ner till att de, precis som jag behöver börja med sig själva. De behöver hitta sitt core message och utgå från det. Därför lägger jag alltid mycket (eller kanske mest) tid på den egna resan.

Tillbaka till Yinyogan.

Jag tror rent krasst att storheten med yinyogan är stillhelten. Yinposioner eller ej så tror jag att det först och främst handlar om att vi tillåts vara i stillhet. HELT UTAN PRESTATIONSKRAV.  Det är det stora med yinyogan. Inte hur tillvida vår bindväv blir mjuk eller ej, vilket iofs kan vara en effekt av yinyoga men det är också en effekt av all annan rörelse vi gör – yoga eller ej!

När jag och Sofia skapade Yogadas Yinyoga var det med just detta i fokus. Hur kan vi skapa förutsättningar för människor att närma sig sitt inre på nytt. Att våga släppa taget och vila. Att tillåta sig själva en stund av återhämtning. 

Därför har vi gjort en Yinyoga som är lite mjukare, mer stöttad. Vi har tagit bort några av de positioner där vi anser att det finns risk att skadas eller som känns onödigt “hårda”. Vi har lagt till nya positioner, mellanrörelser och gjort varianter som vi känner är lättare att anpassa efter varje individ. 

Vi fokuserar på läraren. Hur du förmedlar och instruerar för att elverna på ett säkert och tryggt sätt skall guidas in och ur sina positioner. 

50 h är kort tid när det handlar om utbildning. För dig som redan är yogalärare är det här ett bra komplement. För dig som vill börja här – är det en bra början.

Vår 25h påbyggnadsutbildning Yinyoga – Meditation och Kreativt skrivande tar dig vidare på resan närmre dig själv. Vad vill du dela och hur vill du erbjuda det till dina elever? 

Vår utbildning går att kombinerar med andra yinyogautbildningar som t.ex. fördjupar sig i Kinesiologi eller Ayurveda. Det finns många vägar att gå. 

Den väg vi har valt när vi skapat den här utbildningen kommer att ge dig en bra grund. Du kommer få en fördjupad förståelse av Yogadas Yinyogapositioner och känna dig trygg i att leda klasser med guidade meditationer och Yinyoga.

Varmt Välkommen till våra utbildningar i sommar och höst!

Mer info: www.yogada.se

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.