Karin Thyr
Yoga World
Karins YogavärldutbildningyinyogautbildningYogaYogalärarhack

Yogalärarhack: Livet efter yogautbildningen.

När jag håller mina utbildningar pratar vi ganska mycket om tiden efter utbildningen. Hur man kan marknadsföra sig och attrahera rätt elever. Många är rädda för den hårda konkurrensen. Det finns många yogalärare och vad är det som säger att det ens kommer komma en enda elev till just dina klasser?

Lyssna noga nu:

Tänk om du skulle tänka så här: Det finns ingen konkurrens.

What??? Kanske du tänker? Men det finns ju 4 yogastudios i samma kvarter som jag bor? Det finns onlineyoga med jätteduktiga superkända yogisar som är tillgängliga dygnet runt. Det finns en hel cocktail av yogastilar som leds allt från yogagurus till gyminstruktörer.

SANT. Det gör det. Men… å här kommer “the secret sauce”…

Om du är klar och tydlig med det du erbjuder så kommer rätt yogisar hitta dig. Det ska finnas olika yogalärare med olika stilar för att alla människor är olika och dras till olika saker. En del tycker det är toppen med en strikt praktik och andra vill ha lite mer Rock n Roll. Just därför är det viktigt att du visar tydligt vad du erbjuder. Med rätt yogisar menar jag det personer som vill ta del av det du erbjuder. De som stärks och inspireras av ditt core message. De som vill vara en del av din tribe och ditt community.

När jag skapar en klass, en utbildning, workshop eller kurs tänker jag sällan på vad “folk vill ha” jag tänker först och främst på vad jag vill erbjuda. Vad vill jag dela med mitt community? Sen tänker jag hur jag ska kommunicera ut mitt budskap och få rätt personer att hitta mig. Det är en lite svårare nöt att knäcka men det finns sätt.

Var finns din målgrupp? Hänger de på facebook, på ungdomsgården, instagram, kontoret eller seniorklubben? Hur når du dina potentiella elever bäst?

Är det viktigt att ha 10 000 följare på instagram eller är det viktigt att ha 200 som följer dig, kommenterar, ställer frågor och är intresserade av dina workshops. Ja, det beror på om du siktar på en internationell karriär eller arbetar lokalt med ett mindre upptagningsområde.

Allt detta och mycket mer pratar vi om under min CSV 200h Yogalärarutbildning men pga enormt stort intresse kommer jag sätta ihop en workshop om just detta för dig som är yogalärare och har gått en 200h yogalärarutbildning.

Är du intresserad?

Gå till www.karinsyogaworld.com och prenumerera på mitt nyhetsbrev så kommer du få första hands information när jag släpper upp ett datum. Det kommer vara begränsat antal platser och jag är säker på att de kommer gå åt i rykande hastighet. Detta är information du inte vill missa!

 

Namaste

/Karin

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.