Karin Thyr
Yoga World
Okategoriserade

Klimakteriet och sömnproblem

Ligger du vaken till långt inpå småtimmarna, eller vaknar du många gånger under natten och känner dig helt slut på morgonen när det är dags att gå upp? Sömbrist är som tortyr – tillslut funkar man inte… Man blir mer irriterad, har svårt att koncentrera sig och hamnar man i en nedåtgående spiral kan det vara extremt svårt att ta sig upp.

Sömnrubbningar kan bero på en mängd saker: stress, oro, relationsproblem – you name it! Men det kan också bero på hormonförändringar. Våra hormoner påverkar sömnen och i början av förklimakteriet vittnar många kvinnor om svåra sömnstörningar. Drabbas man dessutom av nattsvett och vaknar genomblöt som om någon hällt en hink vatten över en är det såklart helt omöjligt att sova.

Du kan göra en mängd saker för att påverka din söm. Se till att ha bra sömnrutiner, svalt och mörkt i rummet mm. Har du sömnproblem har du säkert testat allt. Yoga kan också vara ett bra stöd.

När jag tillslut fick progesteron förändrade det allt. Jag sover som en stock! Med progresteronet fick jag inte bara tillbaka sömnen. Jag blev gladare, fick mer energi och kände mig bättre till mods!

Om du har svårt att sova kan du testa den här yogavideon:

/Karin

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.