Karin Thyr
Yoga World
här går jag och dugerKarins YogavärldlivetYoga

Rädslan och Styrkan i att vara annorlunda

Att våga vara sig själv fullt ut är inte självklart. Under långa perioder i våra liv tar rädslan att vara annorlunda över och vi kanske måste hålla tillbaka för att inte sticka ut?

Andra perioder har jag spenderat på att vänta, tills jag är smalare, tills jag har rätt kläder, tills jag hittar rätt samarbetspartner, tills jag har mer tid och bättre förutsättningar. Jag blir så fokuserad på vad jag behöver förbättra hos mig själv eller min situation att jag inte hinner med, eller ser, mina styrkor och talanger och vad jag faktiskt kan åstadkomma när jag bestämmer mig för det.

Den jakt på framgång som pågår runt om mig (och stundtals inom mig) där den som är smalast, lyckligast, är framgångsrikast och har flest följare på instagram vinner är i själva verket ett ekorrhjul utan mållinje. Jag vet det. Ändå låter jag det stundtals påverka mina val och min riktning.

Nu står jag här igen med en uppgift framför mig som innebär att exponera och blotta mig själv . Att visa MIG precis så som jag är och utsätta mig för granskning, ifrågasättning och kritik – och jag vacklar.

Att lära sig att att lita på styrkan och kvaliteterna jag besitter. Att lita på att det räcker. Att stå rak och manifestera det jag tror på har många gånger varit och är fortfarande läskigt. Jag vet att i rädslan och styrkan att vara annorlunda och att gå emot strömmen  – där, på den platsen infinner sig frihet!

Namast go and get shit done!

/Karin

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.